МЕЧ СО ЕДНО СЕЧИЛО ОД ВАРВАРА

ПРИЛОГ КОН ЕВОЛУЦИЈАТА НА ЖЕЛЕЗНОВРЕМЕНСКИТЕ МЕЧЕВИ СО ФОРМА MAHAIRA

Автори

  • Киро Ристов Музеј на град Скопје - Скопје

ДОИ:

https://doi.org/10.55973/MAA2123231r

Клучни зборови:

меч со едно сечило, Варвара, некропола, mahaira

Преземања

Објавено

31-12-2021

Како да се цитира

Ристов, К. (2021). МЕЧ СО ЕДНО СЕЧИЛО ОД ВАРВАРА: ПРИЛОГ КОН ЕВОЛУЦИЈАТА НА ЖЕЛЕЗНОВРЕМЕНСКИТЕ МЕЧЕВИ СО ФОРМА MAHAIRA. Macedoniae Acta Archaeologica, (23), 231–247. https://doi.org/10.55973/MAA2123231r

Издание

Секција

Статии

Најчитани трудови од истиот автор(и)

1 2 > >>