Донев, Д., and П. Синадиновски. “НЕОЛИТСКАТА НАСЕЛБА НА ЛОКАЛИТЕТОТ ЦОЦЕВ КАМЕН КАЈ СEЛОТО ШОПСКО РУДАРЕ”. Macedoniae Acta Archaeologica, no. 24, Dec. 2021, pp. 35-57, doi:10.55973/MAA2124025d.